Beleggingshypotheek

  • Home
  • Informatiepagina's
  • Beleggingshypotheek

Offerte aanvragen

Vanaf januari 2013 is de fiscale aftrek afgeschaft voor nieuwe Beleggingshypotheken. Dat wil zeggen dat kopers die voor het eerst een huis kopen geen recht op aftrek hebben als zij geen hypotheek met 30 jarige annuïtaire of lineaire aflossing afsluiten. Dat houdt in dat elke andere hypotheekvorm bijna niet meer interessant is. Geldverstrekkers bieden deze vorm dan ook nog beperkt aan. Voor consumenten die willen oversluiten of doorstromen naar een andere woning gelden nog overgangsregels waardoor het fiscale voordeel niet in het geding hoeft te komen.

Een beleggingsmix die bij je past

Afhankelijk van je beleggingsprofiel wordt je inleg belegd in een passende mix van Fondsen. Als je beleggingsprofiel verandert, dan kun je switchen naar een Fonds dat bij je nieuwe profiel past.

Inleg afhankelijk van doelvermogen

De hoogte van uw inleg is afhankelijk van het doelkapitaal en het prognoserendement dat bij uw persoonlijke beleggingsprofiel past. U legt een vast bedrag per maand in en het is ook mogelijk een aanvangsstorting te doen.

Periodiek overzicht van het rendement

Eens per jaar ontvangt u een overzicht van het kapitaal dat u heeft opgebouwd. Zo kunt u altijd zien of u in staat bent om de hypotheek aan het einde van de looptijd af te lossen. Aan het einde van de looptijd kunnen uw beleggingen meer maar ook minder waard zijn dan de hypotheekschuld. U kunt dan ook met een restschuld blijven zitten.

Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering is niet altijd verplicht. Afhankelijk van de hoogte van de lening en de waarde van de woning kan een overlijdensverzekering wel verplicht gesteld worden. Met de Beleggingshypotheek is het in sommige gevallen mogelijk een overlijdensrisicoverzekering bij een andere verzekeraar af te sluiten. U kunt eventueel ook een bestaande overlijdensrisicoverzekering aan deze hypotheek koppelen.

Share our website