Kapitaalverzekering

De kapitaalverzekering is de meest flexibele polis van de uitvaartverzekeringen. 

Hierbij wordt bij het overlijden het verzekerde kapitaal aan de nabestaande(n) uitbetaald en zij hebben vervolgens alle keuzevrijheid in het samenstellen en het uit laten voeren van de uitvaart. Het bedrag dat verzekerd is wordt voor het afsluiten bepaald, maar kan in sommige gevallen tussentijds worden aangepast. 

Bij een kapitaalverzekering dient u maandelijks een premie te betalen om verzekerd te blijven. De hoogte van de premie hangt af van het verzekerde bedrag en van uw leeftijd op het moment van afsluiten. Hoe hoger uw leeftijd bij het afsluiten van de kapitaalverzekering, hoe hoger de premie. De kans op overlijden is op hogere leeftijd immers groter.

Een groot voordeel van de kapitaalverzekering is dat het uitgekeerde bedrag volledig vrij uitgegeven mag worden door de nabestaanden. Er is daarom veel meer vrijheid dan bijvoorbeeld bij een naturaverzekering. Een nadeel is dat de nabestaanden met een kapitaalverzekering veel meer zelf moeten regelen dan bij een naturaverzekering het geval is. Bij de kapitaalverzekering is het dus niet verplicht om al het verzekerde kapitaal aan te wenden voor de uitvaart.


Voor meer informatie of het afsluiten van een goede uitvaartverzekering kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 088-6050400, of een e-mail sturen naar info@eilers-danieli.nl.