Aansprakelijkheid

  • Home
  • Informatiepagina's
  • Aansprakelijkheid

Offerte aanvragen

Een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren vormt de basis van elk particuliere verzekeringspakket, u kunt eigenlijk niet zonder een aansprakelijkheidsverzekering.
 
Schade veroorzaakt door uzelf zit in een klein hoekje, maar wanneer bent u eigenlijk aansprakelijk voor schade? Indien u als gevolg van uw handelen of nalaten iemand anders schade berokkent bent u daarvoor in principe aansprakelijk. Dit noemt men ook wel eens een onrechtmatige daad plegen. In veel gevallen regelt deze verzekering de schade dan met de benadeelde.

Onder uw aansprakelijkheid vallen echter ook schades die u niet zelf hebt toegebracht. Uw kinderen die iets stukmaken bij een ander, of uw huisdier die een botsing veroorzaakt. Zelfs schade door een dakpan die van uw woning afwaait valt onder uw aansprakelijkheid. Dit zijn allemaal vormen van risicoaansprakelijkheid. Ook risicoaansprakelijkheid is verzekerd via de aansprakelijkheidsverzekering.

Als u ergens schade berokkent wil het niet zeggen dat u ook daadwerkelijk voor de wet aansprakelijk bent. Zo is bijvoorbeeld schade aan gehuurde zaken niet verzekerd (bijvoorbeeld schade aan of in een vakantiehuisje). Dit wordt in de meeste gevallen gedekt door de reisverzekering.
 
Voor meer informatie over het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering of het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 088-6050400 of een e-mail sturen naar info@eilers-danieli.nl. Wij kijken dan samen met u welk product het beste past bij uw situatie en uw wensen.