Doorlopend Krediet

  • Home
  • Informatiepagina's
  • Doorlopend Krediet

Offerte aanvragen
 

 
Soms weet u niet precies hoeveel geld u wilt lenen omdat u vooraf niet precies weet hoeveel iets uiteindelijk gaat kosten, zoals bijvoorbeeld bij een verbouwing. In zo’n geval biedt een Doorlopend Krediet uitkomst. Een Doorlopend Krediet is een lening waarbij u een geld bedrag flexibel kunt opnemen en kunt aflossen. Zoals de naam al doet vermoeden is het Doorlopend Krediet een krediet dat doorloopt en dus geen directe einddatum kent, u neemt simpel gezegd geld op als u het nodig heeft.

Als u toch meer geld nodig heeft neemt u extra geld op, tot aan het kredietlimiet. Deze kredietlimiet spreekt u vooraf af. U betaalt alleen rente over het bedrag dat door u is opgenomen. Deze rente is bij een Doorlopend Krediet variabel en kan dus tussentijds wijzigen. De rente is afhankelijk van uw persoonlijke situatie; uw leeftijd en uw woon- en werksituatie zijn van invloed op de rente die u betaalt voor het krediet. Als de rente stijgt lost u maandelijks minder af bij hetzelfde maandbedrag. Hierdoor duurt het langer voordat u uw lening heeft terugbetaald.

De maandtermijn kan op diverse manieren worden opgebouwd. Zo kan er bijvoorbeeld alleen rente worden betaald, een zogenoemd WOZ rentekrediet. Hierbij wordt dan helemaal niet afgelost op het openstaande saldo en kan er in principe ook niet worden opgenomen. Ook kan er een percentage van de limiet als maandtermijn worden gehanteerd, dat wil zeggen dat bij een krediet van € 20.000,- er een percentage van 1% (= € 200,-), 1,5% (= € 300,-) of 2% (= € 400,-) wordt gehanteerd en in deze betaling zit dan meestal (afhankelijk van de hoogte van de rente) ook aflossing verwerkt. Met een dergelijke maandtermijn wordt het krediet afgelost en wanneer er weer voldoende bestedingsruimte is kan er weer worden opgenomen tot aan de limiet. Tevens kan er boetevrij extra worden afgelost.

Belangrijk bij deze vorm van lenen is dus dat de rente niet vast staat omdat de eindtijd van het krediet niet bekend is. Tevens dient er vanaf een bepaalde leeftijd (meestal 60) te worden afgebouwd zodat het krediet helemaal wordt afgelost. Een Doorlopend Krediet is geschikt voor mensen die een financieel steuntje in de rug zoeken, flexibel willen lenen en tussen de 21 en 66 jaar zijn

Voordelen:
  • Boetevrij aflossen
  • Afgeloste bedragen kunnen weer worden opgenomen

Nadelen:

  • Variabele rente
  • Niet geschikt voor aanschaf van zaken met een korte levensduur
  • Geen vaste eindtijd
  • Geen rente-aftrek (ook niet bij woningverbetering)
Voor meer informatie over een Doorlopend Krediet of het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 088-6050400, of een e-mail sturen naar info@eilers-danieli.nl.