Financial Lease

  • Home
  • Informatiepagina's
  • Financial Lease

Offerte aanvragen
 

Over het algemeen wordt in de volksmond met leasen ‘Operational lease’ bedoeld. Naast Operational lease is er echter ook Financial lease. Financial lease is een leenvorm die met name geschikt is voor ondernemers. Met deze leenvorm wordt meestal een zakelijke auto of bedrijfsauto gefinancierd. Bij Financial lease hoeft u geen gebruik te maken van uw eigen financiële middelen en de financiering staat los van uw overige zakelijke financieringen.

Het grootste verschil tussen Operational lease en Financial lease voor u als ondernemer zit hem in het feit dat bij Financial lease u de eigenaar van de auto bent gedurende de periode van Financial lease. Dit in tegenstelling tot Operational lease, waarbij de leasemaatschappij eigenaar van de auto blijft. De leasemaatschappij is dan verantwoordelijk voor de verzekering, de wegenbelasting en het onderhoud/reparatie van de auto. Als u een contract hebt getekend voor Financial lease, dan bent u de economisch eigenaar en bent u zelf verantwoordelijk voor deze zaken.

Met de leasesom wordt de aanschafprijs van de auto gefinancierd, meestal exclusief de te betalen btw aangezien het merendeel van de ondernemers deze kan verrekenen met de te betalen btw. Vervolgens wordt er bekeken hoeveel maanden de lease dient te lopen. Meestal is dit 36, 48 of 60 maanden. De maandtermijn bestaat dan uit rente en aflossing (het Persoonlijke Lening concept) en naarmate de looptijd verstrijkt verandert de verhouding tussen rente en aflossing. De rente die u betaalt voor uw Financial lease overeenkomst wordt van tevoren vastgesteld en u betaalt maandelijks een vast leasebedrag. De rente blijft gedurende de looptijd van de overeenkomst gelijk. Het te financieren object heeft na de afgesproken looptijd vaak een restwaarde en deze kan eventueel buiten de aflossing worden gelaten en aan het eind van de looptijd ineens worden voldaan (dit noemt men slottermijn). Dit kan met eigen middelen of door de auto te verkopen en met de opbrengst de slottermijn te betalen.

Het voertuig is dus direct eigendom van u als contractant op basis van de leaseovereenkomst, maar meestal wordt het overschrijvingsbewijs bij de desbetreffende bank in bewaring gehouden ter voorkoming van verkoop van het voertuig zonder dat de lopende financiering wordt afgelost. Na betaling van de slotsom wordt het overschrijvingsbewijs naar u toegestuurd.

De voordelen van Financial lease:

  •  U kunt 100% financiering van de auto krijgen (excl. de BTW).
  • Het traject gaat vele malen sneller dan bij een gewone lening.
  • U weet exact wat de maandlasten zijn.
  • U kunt gebruik maken van fiscale afschrijving omdat u economisch eigenaar bent, de rente is zakelijk volledig aftrekbaar.
  • U hoeft geen gebruik te maken van uw eigen financiële middelen en de financiering staat los van uw overige zakelijke financieringen.
Voor meer informatie over financial lease of het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 088-6050400, of een e-mail sturen naar info@eilers-danieli.nl.