Uitvaart verzekeringen

  • Home
  • Informatiepagina's
  • Uitvaart verzekeringen

Offerte aanvragen

De meeste zaken in het leven zijn onzeker maar één ding staat vast; dat er eens een eind komt aan het leven.
 
Op zo’n moment is er veel verdriet en pijn voor de nabestaanden. Een goede uitvaartverzekering kan dit verdriet niet wegnemen maar kan er wel voor zorgen dat het verdriet niet wordt versterkt doordat er ook nog eens financiële problemen ontstaan of dat er niet voldoende geld is om de gewenste uitvaart te bekostigen en er daardoor concessies gedaan moeten worden.
 
Feit is dan ook dat vroeg of laat de verzekeraar eens uit zal moeten keren om de uitvaart te verzorgen dan wel de kosten te vergoeden. Zo kunt u tegenwoordig kiezen voor diverse soorten uitvaartverzekeringen, zoals een Dienstenpakket, een Naturapolis of een Kapitaalsverzekering. 

Dienstenpakket

Het dienstenpakket is in zijn vorm de oudste en meest traditionele uitvaartverzekering.

In de polis is precies beschreven wat er verzorgd wordt, zoals bijvoorbeeld het afhandelen van de formaliteiten, de crematie, de kist, een volgauto, bloemen, een koffietafel voor een beschreven aantal personen en een rouwadvertentie.
 
De oudere polissen zijn meestal zo opgebouwd maar vertegenwoordigen meestal niet voldoende waarde om een huidige uitvaart te bekostigen. Het dienstenpakket biedt weinig tot geen keuzevrijheid in samenstelling van de uitvaart. Tevens dient de uitvaart in de meeste gevallen verplicht bij de verzekeraar te worden afgenomen in een uitvaartcentrum van de betreffende verzekeraar. 
 

Naturapolis

Een andere vorm van het verzekeren van een uitvaart is de naturapolis. De naturapolis vertegenwoordigt een kapitaal waarvoor de uitvaart kan worden verzorgd, bijvoorbeeld voor een verzekerd bedrag van € 8.000,-. Hiervoor dienen dan nota’s te worden ingediend en deze worden dan tot aan het verzekerde bedrag vergoed door de verzekeraar.
 
Voordeel van een dergelijke polis is de keuzevrijheid in zowel de samenstelling van de uitvaart, als van de uitvaartonderneming (uitvaartleider).
 

Kapitaalverzekering

De kapitaalverzekering is de meest flexibele polis van de uitvaartverzekeringen. 

Hierbij wordt bij het overlijden het verzekerde kapitaal aan de nabestaande(n) uitbetaald en zij hebben vervolgens alle keuzevrijheid in het samenstellen en het uit laten voeren van de uitvaart. Het bedrag dat verzekerd is wordt voor het afsluiten bepaald, maar kan in sommige gevallen tussentijds worden aangepast. 

Bij een kapitaalverzekering dient u maandelijks een premie te betalen om verzekerd te blijven. De hoogte van de premie hangt af van het verzekerde bedrag en van uw leeftijd op het moment van afsluiten. Hoe hoger uw leeftijd bij het afsluiten van de kapitaalverzekering, hoe hoger de premie. De kans op overlijden is op hogere leeftijd immers groter.
 

Een groot voordeel van de kapitaalverzekering is dat het uitgekeerde bedrag volledig vrij uitgegeven mag worden door de nabestaanden. Er is daarom veel meer vrijheid dan bijvoorbeeld bij een naturaverzekering. Een nadeel is dat de nabestaanden met een kapitaalverzekering veel meer zelf moeten regelen dan bij een naturaverzekering het geval is. Bij de kapitaalverzekering is het dus niet verplicht om al het verzekerde kapitaal aan te wenden voor de uitvaart.

Wij hebben een aantal goede uitvaartverzekeraars in ons assortiment die deze zorgen voor u weg kunnen nemen, hieronder ziet u onze partners.
 
Voor meer informatie of het afsluiten van een goede uitvaartverzekering kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 088-6050400 of een e-mail sturen naar info@eilers-danieli.nl.