Eerste huis kopen

  • Home
  • Informatiepagina's
  • Eerste huis kopen

Een eerste huis kopen is een grote stap, het is leuk maar ook erg spannend! Veel starters zien op de woningmarkt door de bomen het bos niet meer. Het kopen van je eerste huis is één van de belangrijkste financiële beslissingen in je leven. Maar waar begin je?

Woonwensen en financiële mogelijkheden

Naast het in kaart brengen van je wensen is het erg belangrijk om te weten wat je financiële mogelijkheden zijn. In deze tijd is het voor starters niet makkelijk op de huizenmarkt. Door vooraf te weten wat je mogelijkheden zijn weet je zeker dat je realistisch aan je zoektocht begint en verlies je niet onnodig tijd als je je droomhuis hebt gevonden. Denk bij het in kaart brengen van je woonwensen niet alleen aan hoe je leven er nu uitziet, maar ook hoe je leven in de toekomst kan veranderen.

Eigen geld

Om een eerste huis te kopen heb je naast een hypotheek ook eigen geld nodig. Je hypotheek mag namelijk niet hoger zijn dan het huis dat je wilt kopen. Dit betekent dat je eigen geld nodig hebt voor bijkomende kosten zoals een makelaar, taxatie, bouwkundige keuring, hypotheekadvies, notaris en indien nodig verbouwing. Heb je geen spaargeld? Soms zijn er nog andere opties, zo kunnen we bekijken of je eventueel in aanmerking komt voor een extra lening of starterslening. Indien je ouders of andere familieleden of vrienden de middelen wel hebben en ze willen je hierbij helpen, dan is dit eventueel mogelijk door middel van een belastingvrije schenking.

Onafhankelijk financieel advies

Om je te helpen bij deze belangrijke beslissingen plannen wij graag een afspraak met je in. Doordat wij werken met een onafhankelijk financieel adviseur, kunnen we bijna alle hypotheekvormen en aanbieders voor je vergelijken en brengen zo de gunstigste premies, rentes en voorwaarden voor je in beeld. Op deze manier ben je gegarandeerd van een objectief advies. Een eerste kennismakingsgesprek van ca. 1 uur is kosteloos. Tijdens dit eerste hypotheekadviesgesprek bespreken wij samen je wensen en rekenen we voor je uit wat je kunt lenen en wat de bijbehorende maandlasten zijn. Daarnaast kijken we samen naar wat je verdere opties zijn. Koop je bijvoorbeeld een klushuis en heb je extra financiële ruimte nodig om de woning helemaal af te stemmen op jouw smaak? Ook hier zijn mogelijkheden voor, wij denken graag met je mee! Kunnen wij voor je aan de slag? Dan betaal je na het eerste gesprek een vast bedrag aan advieskosten. Wij geven je deze kosten vooraf door zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Zo kun jij goed voorbereid beginnen aan je huizenjacht!

Overige kosten

Naast de advieskosten moet je bij het afsluiten van je hypotheek rekening houden met de volgende kosten:

  • Notariskosten
  • Taxatiekosten

Deze kosten kunnen we voor je meefinancieren en zijn tevens gedeeltelijk fiscaal aftrekbaar. Een deel van alle gemaakte kosten krijg je dus in het volgende belastingjaar terug via je belastingaangifte.

Een eerste hypotheekadvies afspraak plannen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel ons kantoor in Enschede 088-6050400. Klik hier voor meer informatie over onze tarieven.