Persoonlijke Lening

  • Home
  • Informatiepagina's
  • Persoonlijke Lening

Offerte aanvragen
 
 
De Persoonlijke Lening (PL) is de meest traditionele vorm van lenen. De Persoonlijke Lening wordt vooral gebruikt wanneer de aangeschafte goederen een beperkte gebruiksduur hebben, bijvoorbeeld een auto of een televisie. Zo kan de looptijd precies worden afgestemd op de gemiddelde levensduur van het product dat u hebt aangeschaft. Ook wordt de Persoonlijke Lening gebruikt om woningverbetering te financieren. Dit omdat sinds januari 2013 de fiscale aftrek is afgeschaft op doorlopende kredieten maar niet op persoonlijke leningen (gebruikt voor woningverbetering). De fiscale aftrek kan hier dus nog gewoon worden genoten als de financiering wordt gebruikt voor de aanschaf of verbetering van de eigen woning.

Een Persoonlijke Lening is een lening met een vaste rente en vaste looptijd van bijvoorbeeld 60, 72 of 120 maanden (meestal vanaf 24 maanden). Zo weet u goed waar u aan toe bent. Het gehele leenbedrag wordt direct op uw rekening gestort waardoor u direct toegang heeft tot het geld. De maandlast bestaat uit rente gecombineerd met aflossing en blijft gedurende de gehele looptijd hetzelfde. De verhouding tussen de rente en aflossing binnen het maandbedrag verandert gedurende de looptijd. De rentecomponent in de maandlast wordt alsmaar lager en de aflossing steeds hoger. De lening is overzichtelijk, zo weet u precies wat de totale lening kost, wat de vergoeding voor de lening is en welk bedrag u maandelijks betaalt.

Heeft u een meevaller en kunt u een deel van uw lening eerder aflossen? Bij een Doorlopend Krediet mocht dit al kosteloos. Tegenwoordig mag dit bij een Persoonlijke Lening ook. Alleen als deze lening al een paar jaar loopt gelden nog de oude voorwaarden en kan het zijn dat u een boete moet betalen. De hoogte van een eventuele boete is afhankelijk van de hoogte van uw lening en het moment dat u wilt aflossen.

Als u extra aflost, wordt de looptijd van de lening korter, maar dit betekent ook dat afgeloste bedragen niet opnieuw opgenomen kunnen worden.

Voordelen:
  • Vaste looptijd.
  • Vaste rente.
  • Aflossing houdt meestal de afschrijving van het aangeschafte goed bij.
  • Rente is fiscaal aftrekbaar indien het geld wordt aangewend voor woningverbetering of aanschaf van de eigen woning.

Nadelen:

  • Geen opname mogelijkheden.
  • De rente van een Persoonlijke Lening is vaak hoger dan de rente van een Doorlopend Krediet.
  • Geen rente aftrek (wel bij woningverbetering).
Voor meer informatie over een Persoonlijke Lening of het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 088-6050400, of een e-mail sturen naar info@eilers-danieli.nl.