Aflossingsvrije Hypotheek

  • Home
  • Informatiepagina's
  • Aflossingsvrije Hypotheek

Offerte aanvragen
 
Vanaf januari 2013 is de fiscale aftrek afgeschaft voor nieuwe Aflossingsvrije hypotheken. Dat wil zeggen dat kopers die voor het eerst een huis kopen geen recht op aftrek hebben als zij geen hypotheek met 30 jarige annuïtaire of lineaire aflossing afsluiten. Dat houdt in dat elke andere hypotheekvorm bijna niet meer interessant is. Geldverstrekkers bieden deze vorm dan ook nog beperkt aan. Voor consumenten die willen oversluiten of doorstromen naar een andere woning gelden nog overgangsregels waardoor het fiscale voordeel niet in het geding hoeft te komen.

Tussentijds aflossen mág wel

Het moet niet, maar tijdens de looptijd mag u de hypotheekschuld wel gedeeltelijk aflossen. Heeft u een rentevaste periode, dan is het ieder jaar toegestaan een bepaald percentage van de hoofdsom boetevrij af te lossen. Dit staat in de algemene voorwaarden die u ontvangt bij de hypotheekofferte.

Goed om te weten

De maandelijkse lasten bestaan bij de Aflossingsvrije Hypotheek enkel en alleen uit rente, waardoor u geen vermogen opbouwt om straks de schuld af te lossen.

Restschuld

Let er bij een aflossingsvrije hypotheek wel op dat u aan het einde van de looptijd nog een schuld heeft. Voor het aflossingsvrije deel van de hypotheek heeft u immers niets afgelost. Hoe groter dat deel, hoe hoger de restschuld.

Combineren met andere aflossingsvormen

Met het combineren van aflossingsvormen profiteert u van de mogelijke voordelen van verschillende vormen. De hypotheek wordt in verschillende leningdelen gesplitst en aan ieder leningdeel wordt een andere aflossingsvorm gekoppeld.

Share our website