Bankspaarhypotheek

  • Home
  • Informatiepagina's
  • Bankspaarhypotheek

Offerte aanvragen

Vanaf januari 2013 is de fiscale aftrek afgeschaft voor nieuwe Bankspaarhypotheken. Dat wil zeggen dat kopers die voor het eerst een huis kopen geen recht op aftrek hebben als zij geen hypotheek met 30 jarige annuïtaire of lineaire aflossing afsluiten. Dat houdt in dat elke andere hypotheekvorm bijna niet meer interessant is. Geldverstrekkers bieden deze vorm dan ook nog beperkt aan. Voor consumenten die willen oversluiten of doorstromen naar een andere woning gelden nog overgangsregels waardoor het fiscale voordeel niet in het geding hoeft te komen.

Zo werkt het

Bij de Bankspaarhypotheek betaalt u rente over het opstaande saldo van de hypotheek. Daarnaast betaalt u een maandelijkse inleg op een geblokkeerde spaarrekening om een kapitaal op te bouwen om aan het eind van de looptijd de hypotheekschuld af te lossen.

Stabiele woonlasten

Het rentepercentage dat u over de betaalde inleg ontvangt, is gelijk aan het hypotheekrentepercentage dat u betaalt voor lenen van het geld (hypotheek). Gaat de hypotheekrente toch omhoog (na afloop van de rentevastperiode), dan gaat ook uw spaarrente omhoog. Dat betekent dat u meer rente over uw gespaarde kapitaal ontvangt. De spaarinleg gaat dan omlaag. Hierdoor zit er een dempende werking op de maandlasten. Stijgt de rente dan daalt de inleg en andersom. Dit verhoudt zich niet exact gelijk.

Geen risico

Bij de Bankspaarhypotheek ontvangt u rente over de inleg die u maandelijks betaalt. Dat geld wordt dus niet gebruikt voor beleggingen. De inleg straks een gegarandeerd eindkapitaal.

Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering is niet verplicht. Afhankelijk van de hoogte van de lening en de waarde van de woning kan een overlijdensverzekering wel verplicht gesteld worden. Met de Bankspaarhypotheek kiest u zelf waar u een overlijdensrisicoverzekering afsluit. U kunt ook een bestaande overlijdensrisicoverzekering aan deze hypotheek koppelen. Het verzekerde bedrag mag bovendien afwijken van het doelkapitaal.
 
Voor meer informatie of om een afspraak te maken voor onafhankelijk hypotheekadvies kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 088-6050400 of een e-mail sturen naar info@eilers-danieli.nl.

Share our website