Spaarhypotheek

  • Home
  • Informatiepagina's
  • Spaarhypotheek

Offerte aanvragen

Vanaf januari 2013 is de fiscale aftrek afgeschaft voor nieuwe spaarhypotheken. Dat wil zeggen dat kopers die voor het eerst een huis kopen geen recht op aftrek hebben als zij geen hypotheek met 30 jarige annuïtaire of lineaire aflossing afsluiten. Dat houdt in dat elke andere hypotheekvorm bijna niet meer interessant is. Geldverstrekkers bieden deze vorm dan ook nog beperkt aan. Voor consumenten die willen oversluiten of doorstromen naar een andere woning gelden nog overgangsregels waardoor het fiscale voordeel niet in het geding hoeft te komen.

Zo werkt het

Bij de Spaarhypotheek betaalt u rente over het opstaande saldo van de hypotheek. Daarnaast betaalt u een (combinatie)premie om het overlijdensrisico af te dekken en een kapitaal op te bouwen om aan het eind van de looptijd de hypotheekschuld af te lossen.

Stabiele woonlasten

Het rentepercentage dat u over de betaalde spaarpremies ontvangt, is gelijk aan het hypotheekrentepercentage dat u betaalt voor lenen van het geld (hypotheek). Gaat de hypotheekrente toch omhoog (na afloop van de rentevastperiode), dan gaat ook uw spaarrente omhoog. Dat betekent dat u meer rente over uw gespaarde kapitaal ontvangt. De spaarpremie gaat dan omlaag. Hierdoor zit er een dempende werking op de maandlasten. Stijgt de rente dan daalt de premie en andersom. Dit verhoudt zich niet exact gelijk.

Geen risico

Bij de spaarhypotheek ontvangt u rente over de spaarpremie die u maandelijks betaalt. Dat geld wordt dus niet gebruikt voor beleggingen. De spaarpremie vormt straks een gegarandeerd eindkapitaal.

Goed om te weten

Komt u voor het einde van de aflossing van de looptijd te overlijden, dan wordt (een deel van) de openstaande schuld afgelost met de uitkering uit uw overlijdensrisicodekking in de spaarverzekering.
 
Voor meer informatie of om een afspraak te maken voor onafhankelijk hypotheekadvies, kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 088-6050400 of een e-mail sturen naar info@eilers-danieli.nl.

Share our website