Traditionele Levenhypotheek

  • Home
  • Informatiepagina's
  • Traditionele Levenhypotheek

Offerte aanvragen

Vanaf januari 2013 is de fiscale aftrek afgeschaft voor nieuwe Traditionele Levenhypotheken. Dat wil zeggen dat kopers die voor het eerst een huis kopen geen recht op aftrek hebben als zij geen hypotheek met 30 jarige annuïtaire of lineaire aflossing afsluiten. Dat houdt in dat elke andere hypotheekvorm bijna niet meer interessant is. Geldverstrekkers bieden deze vorm dan ook nog beperkt aan. Voor consumenten die willen oversluiten of doorstromen naar een andere woning gelden nog overgangsregels waardoor het fiscale voordeel niet in het geding hoeft te komen.
 
Bij deze hypotheekvorm wordt er door middel van een levensverzekering gespaard voor de aflossing. De hoogte van de einduitkering is niet gegarandeerd. Het woord traditioneel duidt erop dat er inmiddels modernere varianten van deze hypotheekvorm zijn.

De kenmerken

  • Er is geen verplichte aflossing tijdens de looptijd.
  • U heeft vaste maandelijkse lasten.
  • Die bestaan uit rente en premie.
  • Aan het einde van de looptijd wordt de hypotheek in principe (gedeeltelijk) afgelost met de kapitaalverzekering.
  • De uitkering van de gespaarde of belegde premies is belastingvrij, mits u aan de fiscale eisen voldoet.
  • Vaak geldt een gegarandeerde rekenrente van 3%, met de kans op een hoger rendement.
  • De combinatie hypotheekverstrekker/ verzekeraar ligt niet vast, maar is vrij.

Garantie tot 60%

In de meeste gevallen krijgt u een gegarandeerde rentevergoeding over het spaardeel van 3%. Dit wordt de vaste rekenrente genoemd. Deze rentevergoeding zorgt voor een uitkering van 60% tot 70% van de hypotheekschuld aan het einde van de looptijd of bij overlijden van de verzekerde. Voor deze verzekering betaalt u iedere termijn een vaste premie.

Hoger rendement

Meestal is het rendement dat de verzekeraar met uw premie behaalt hoger dan 3%, wat uiteindelijk een hogere einduitkering oplevert. Daarom is er aan het einde van de looptijd over het algemeen voldoende kapitaal om de (deel)hypotheek volledig af te lossen.

Eindbedrag niet gegarandeerd

Bij een traditionele levenhypotheek is de opbouw van uw kapitaal (deels) afhankelijk van het behaalde rendement. Daarom staat het eindbedrag van tevoren niet vast. Onze adviseurs kunnen u uitvoerig informeren over de afweging tussen rendement en risico.
 
Voor meer informatie of om een afspraak te maken voor onafhankelijk hypotheekadvies kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 088-6050400 of een e-mail sturen naar info@eilers-danieli.nl.

Share our website